Subnavigatie

Veiligheidscongres RPCAA en KVK

Op 27 juni 2013 vond bij de Kamer van Koophandel Amsterdam het congres "veilig ondernemen doe je samen" plaats. Een initiatief van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam Amstelland (RPCAA) en de Kamer van Koophandel (KVK).

Een jaar geleden startte de Kamer van Koophandel in Amsterdam met een initiatief om de awareness van ondernemers te vergroten. Hiervoor is de Secret Scan van Allerto meerdere keren ingezet. Na evaluatie van deze pilots bleken zij een positief effect te hebben en zowel ondernemers, politie als de Kamer van Koophandel waren enthousiast.
De Kamer van Koophandel stelt dit jaar geld beschikbaar voor het uitvoeren van 5 nieuwe Secret Scans in verschillende (winkel)gebieden in regio Amsterdam.
Ook het RPCAA heeft geld beschikbaar gesteld voor 3 Secret Scans die een plek zullen krijgen in de nationale veiligheidsweek in oktober.

Allerto heeft op het veiligheidscongres vier workshops gegeven aan de "veilig ondernemen doe je samen-partners"; Politie, Openbaar Ministerie, veiligheidscoördinatoren, winkelstraatmanagers, medewerkers van het CCV en een aantal ondernemers. In deze workshops hebben wij o.a. verteld en laten zien hoe een Secret Scan in zijn werk gaat, en wat de resultaten ervan zijn.

Een vruchtbare bijeenkomst die werd geopend door de voorzitter van de Kamer van Koophandel Amsterdam en werd gesloten door de burgemeester van Diemen, die tevens lid is van de stuurgroep RPCAA.

Meer ervaringen