Subnavigatie

De week van de veiligheid 2013

Van 7 tot en met 12 oktober 2013 vond dit jaar de week van de veiligheid plaats.
Het doel van deze week is om het thema preventie extra onder de aandacht te brengen en iedereen bewust te maken van zijn eigen rol en verantwoordelijkheid als het gaat om veiligheid.

Reden voor verschillende organisaties en gemeenten om deze week een bijzondere invulling te geven met extra aandacht voor de veiligheid van bewoners en ondernemers.

Ook het RPCAA wilde van deze week een hoogtepunt maken en heeft verschillende acties geinitieerd die o.a. zijn gefinancierd door de KVK Amsterdam en het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Al met al resulteerde dit in een overvolle en mooie week voor Allerto.

De presentatie van Secret Scans op de IJburglaan, Eerste Oosterparkstraat, Lambertus Zijlplein en Arena Park vonden plaats in deze week, en de scans zelf in de twee weken ervoor.

Ook hebben we twee trainingen gegeven in Amsterdam. Een training inbraakpreventie voor bewoners van de Sarfatiparkbuurt. De andere training was gericht op winkeldiefstalpreventie voor de ondernemers van winkelcentrum Gelderlandplein.

Verder hebben we een Secret Gebiedsscan uitgevoerd in het winkelgebied Dierenselaan/Apeldoornselaan te Den-Haag en hebben we een bijzondere dag in Barneveld en Voorthuizen beleefd waar we in de huid zijn gekropen van de zakkenroller. Op deze dag maakten we winkelend publiek bewust van hoe zakkenrollers te werk gaan en voorzagen we hen van praktische tips ter voorkoming van zakkenrollerij.

Deze week en onze acties zijn ook in de media niet onopgemerkt gebleven.
Benieuwd? Bekijk hier een artikel van AT5 dat is opgenomen n.a.v. onze Secret Gebiedsscan in IJburg.

Meer ervaringen