Subnavigatie

Secret Gebiedsscan De 9 Straatjes

Wie kent ze niet? De prachtige 9 straatjes van Amsterdam... Op 4 december 2013 was Allerto er in het geheim te gast voor de Secret Scan.
Politie, winkelstraatmanagement, winkeliersvereniging, Stadsdeel Centrum en Kamer van Koophandel Amsterdam sloegen de handen ineen voor het organiseren van dit project.

En met succes. Veel ondernemers meldden zich aan voor deelname en waren enthousiast over deze actie.
Allerto bezocht een kleine dertig van de aangemelde winkels, uiteraard uitgerust met verborgen camera's. Hiermee hebben we vastgelegd hoe eenvoudig winkeldieven in sommige winkels te werk kunnen gaan, maar ook hoe lastig het in andere winkels gemaakt wordt.
Door middel van de beelden kunnen we duidelijk maken waar de knelpunten in veiligheid zitten en hoe die opgelost kunnen worden!

Dat is ook de reden waarom alle ondernemers en betrokkenen uit dit mooie winkelgebied op 16 december waren uitgenodigd voor een bijeenkomst in het gebouw van de Kamer van Koophandel Amsterdam waar zij de kans hadden om het opgenomen beeldmateriaal te bekijken en vervolgens in onze workshop te leren waar en hoe in de winkels de veiligheid vergroot kan worden.
Er werd in grote getale ingegaan op deze uitnodiging. Ruim zestig ondernemers waren aanwezig om te genieten van een goed verzorgde avond inclusief een maaltijd voor- en borrel achteraf.
De negen straatjes zijn klaar voor de kerstdrukte!

Meer ervaringen