Subnavigatie

Secret Gebiedsscan Cornelis Schuytstraat

Wie denkt aan een winkelstraat in Amsterdam zal al gauw de PC Hooftstraat of de Kalverstraat noemen. Maar de iets minder bekende Cornelis Schuytstraat is evenzo een Amsterdams pareltje in het zuidelijk deel van de stad. Kleinschalig, knus en met winkels uit het topsegment.
Het was dan ook geen straf om begin April 2014 een Secret Scan te mogen uitvoeren in dit gebied.
Het zeer goed georganiseerde winkelstraatmanagement bereidde dit project voor in samenspraak met de gemeente, die dit project gedeeltelijk financierde.
In een aantal winkels werd het ons als gelegenheidsdieven te moeilijk gemaakt, en keerden wij onverrichter zaken terug. Toch zagen we ook regelmatig kans om producten uit winkels te "lenen" en zagen we punten voor verbetering.

Daarom werden alle ondernemers op 16 april uitgenodigd voor een bijeenkomst in de sfeervolle boulangerie "Le Pain Quotidien". Na een uitgebreide en gezellige maaltijd -waar al bleek dat ondernemers elkaar goed kennen- vertoonde Allerto de opgenomen filmbeelden en gaven we vervolgens onze workshop waarin we uitgebreid vertelden hoe je preventief te werk kunt gaan in de winkel. De sfeer was goed, men durfde zich kwetsbaar op te stellen en was blij met onze praktische tips. De gedrevenheid en onderlinge band onder ondernemers was merkbaar, dat is een goede basis voor samenwerking. In deze straat slaat men de handen ineen om de veiligheid te vergroten!

Meer ervaringen