Subnavigatie

Secret Gebiedsscan Vlist

In de provincie Zuid-Holland vind je onder de rook van Gouda een riviertje genaamd de Vlist. De gelijknamige gemeente bestaat uit de dorpskernen Haastrecht en Stolwijk.

Half april deden wij deze idyllische dorpjes aan voor een Secret Scan, in opdracht van de burgemeester. Zij had elders kennisgemaakt met Allerto en onze werkwijze sprak haar zeer aan.
In de kleinere dorpen heerst, ten opzichte van de grote stad, vaker een "ons-kent-ons-mentaliteit" en daarmee de gedachte dat het voor de winkeldief een stuk moeilijker zal zijn om te slagen. Maar is dat eigenlijk wel zo...?
Allerto ging op pad om dit aan den lijve te ondervinden en keerde met een confronterende buit huiswaarts.

Uiteraard volgde een week later de presentatie van onze ervaringen en was het goed om de ondernemers uit Vlist in het gemeentehuis te ontmoeten. Zo'n avond is aan de ene kant confronterend, aan de andere kant biedt dat juist perspectieven. Wij laten deelnemers precies zien waardoor onze kansen ontstaan en hoe je heel praktisch preventief te werk kunt gaan om die kansen te verkleinen. Dat zit 'm vaak in kleine dingen, en in "anders kijken" naar de klant.
De gemoedelijke sfeer viel ons op, en ook het openstaan van de winkeliers voor onze tips ter verbetering van de veiligheid. We wensen de ondernemers daar veel succes!

Meer ervaringen